Horlogeband Inkorten

Het inkorten van een metalen horlogeband met schakelingen gaat erg gemakkelijk. Het is mogelijk om een inkort-pinnetje toe te voegen aan horloges die een horlogeband met schakelingen hebben. Met dat pinnetje kunnen schakelingen gemakklijk worden verwijdert. Hieronder wordt uitgelegd hoe dat werkt.

Horlogeband Schakelingen Verwijderen

  1. Kijk hoeveel schakelingen u ongeveer moet verwijderen zodat het horloge goed past. (Om de sluiting in het midden te houden kunt u het beste aan beide kanten schakelingen verwijderen.)
  2. Leg het horloge op een beschermende ondergrond.
  3. Plaats het inkort-pinnetje in een van de gaatjes aan de zijkant van de horlogeband. (Meestal zit er aan een van de kanten van de band een puntje waar het pinnetje makkelijk in kan)
  4. Druk met het inkort-pinnetje het pinnetje in de horlogeband eruit. (Soms is er extra kracht nodig, tik dan voorzichtig met een hamer, onderkant van een schoen, achterkant van een schroevendraaier of iets anders op het pinnetje.)
  5. Verwijder de pinnetjes op twee plekken in de horlogeband om een bepaald aantal schakelingen te verwijderen.
  6. Maakt de band weer vast door één pinnetje terug te drukken. (Het pinnetje kan worden aangedrukt op een harde ondergrond.)

Herhaal dit proces totdat de band op de goede maat is. Berg de horlogeband schakelingen die u heeft verwijdert goed op, dan kunt u er later nog een toevoegen.

horlogeband inkorten schakeling horloge verwijderen

Horlogeband Inkort Pinnetje

Met deze pin kunt u gemakkelijk zelf schakelingen verwijderen uit horloge horlogeband.